Informatie m.b.t. het coronavirus

De impact van het virus op jouw vakantie

Update over vakanties en het coronavirus

Laatste update: 23 juni 2020

We begrijpen dat er vragen zijn over al geboekte/nog te boeken vakanties. We willen zo duidelijk mogelijk antwoord geven op alle vragen die hierover zijn. Op deze pagina vind je informatie over hoe je veilig en goed voorbereid op vakantie kunt gaan, maar ook wat de regels zijn omtrent corona op onze bestemmingen. De ontwikkelingen volgen elkaar snel op en wij werken met man en macht aan jullie zo goed mogelijk te informeren.

We starten vakanties weer op

Op 3 juni heeft het kabinet aangekondigd dat bestemmingen in het Schengengebied vanaf 15 juni weer bezocht kunnen worden. Inmiddels gaan er steeds meer bestemmingen open. Goed nieuws, want dat betekent dat wij weer kunnen doen wat we het liefste doen: toffe vakanties organiseren. Bekijk deze pagina om te zien naar welke landen je weer op vakantie kunt en wat de regels zijn die daar gelden omtrent corona.

Uitzonderingen

Het kan zijn dat wij niet direct naar bepaalde bestemmingen vliegen vanaf het moment dat dit weer mogelijk is. Dit hangt mede af van onze airline en accommodatie partners. Hierover word je uiteraard op basis van onderstaande urgentie geïnformeerd.

Wat betekent dit voor jouw geboekte vakantie?

We beseffen ons dat je zo snel mogelijk duidelijkheid wilt over jouw geboekte vakantie. Gaat deze nog door en zo ja, hoe?

Wij informeren je zo snel mogelijk wanneer er duidelijkheid is over jouw vakantie. Dit doen we in volgorde van urgentie, waar we ons nu richten op mensen die t/m 15 juli vertrekken. Hierbij kunnen zich de volgende scenario’s voordoen:

 1. Je vakantie kan doorgaan.
  Je ontvangt per e-mail een bevestiging dat jouw vakantie door kan gaan. Daarna ontvang je in een aparte e-mail nog extra informatie over hoe jij je kunt voorbereiden op jouw vakantie.

 2. Jouw accommodatie is dicht of voldoet niet aan de eisen.
  Wij controleren of jouw accommodatie open is en voldoet aan de eisen om jouw vakantie door te laten gaan. Als dit niet het geval is informeren we je per e-mail dat jouw vakantie niet door kan gaan en dat je een corona-voucher zult ontvangen of nemen we contact op om een passend alternatief te vinden.

 3. Jouw vakantie kan doorgaan, maar met aangepaste faciliteiten.
  Als enkele faciliteiten gesloten zijn, maar dit niet van grote invloed op jouw vakantie zal zijn kan jouw vakantie gewoon doorgaan. Hierover lichten we je in per e-mail. Wil je hierdoor niet op vakantie? Dan kun je kiezen voor het annuleren van jouw vakantie en ontvang je een corona-voucher.


 4. Je vlucht is geannuleerd
  Indien je vlucht wordt geannuleerd, informeren we je per e-mail dat jouw vakantie niet door kan gaan en dat je een corona-voucher zult ontvangen of nemen we contact op om een passend alternatief te vinden. 

 5. Jouw vakantie kan doorgaan, maar het type verzorging (bijvoorbeeld: ontbijt, halfpension of all inclusive) verandert.
  Als jouw verzorging verandert, kan jouw vakantie doorgaan. Je ontvangt een e-mail waarin we jou hierover en de compensatie die je voor het vervallen/veranderen van de verzorging zult ontvangen informeren. Wil je hierdoor niet op vakantie? Dan kun je kiezen voor het annuleren van jouw vakantie en ontvang je een corona-voucher.

In verband met de grote drukte op ons Contact Center, vragen we je vriendelijk om de berichtgeving op deze pagina en in de FAQ in de gaten te houden en in de tussentijd geen contact met ons op te nemen. We streven ernaar om iedereen uiterlijk twee weken voor vertrek in te lichten over het verloop van de vakantie.

Voorbereidingen

Vanaf dit moment kunnen we ons gaan richten op het opstarten van jouw vakantie en we gaan er alles aan doen om dat zo prettig én veilig mogelijk te laten verlopen. We kijken daarbij uiteraard goed naar wat de overheid adviseert en of het land van bestemming wel toeristen verwelkomt. In algemene zin bereiden wij ons als volgt op jouw vakantie voor:

- We staan in contact met de overheid in Nederland en op je vakantiebestemming. Op die manier zijn we in staat om de instructies en adviezen op te volgen en jouw vakantie zo veilig mogelijk te laten verlopen. Ook kunnen wij je zo informeren met betrekking tot de maatregelen en regelgeving waar je rekening mee moet houden tijdens je reis en verblijf. Dat zal bijgehouden worden op deze pagina, waar je de eerste updates nu al terug kunt vinden.

- Onze reisleiding is volledig op de hoogte van de plaatselijke regels en voorziet je van de juiste informatie. Zij zijn 24 uur per dag bereikbaar voor vragen of assistentie.

- In samenwerking met de luchthavens en luchtvaartmaatschappijen zorgen we voor een veilige reis naar je bestemming.

- Met onze accommodaties werken we samen aan een veilig verblijf, van het inchecken tot het uitchecken.

- Met onze vervoerspartners op bestemming (transfer of autohuur), zorgen we voor een veilig verloop van het vervoer van de luchthaven naar je accommodatie en terug, aan het begin en einde van je vakantie.

- Met onze excursie-partners bekijken we welke excursies veilig doorgang kunnen vinden. Waar nodig voorzien we in een aangepast programma.

Quarantaine

Vakantie kan alleen vakantie zijn als de quarantaineverplichtingen, zowel bij aankomst op je bestemming als bij thuiskomst, opgeheven zijn. We staan voortdurend in contact met de overheden in Nederland en op de bestemmingen. Onze vakanties gaan alleen door als deze quarantaineverplichting opgeheven is. Mocht je vakantie door deze maatregelen nog niet door kunnen gaan, dan informeren we je daar zo snel mogelijk over.

Veilig en voorbereid jouw vakantie tegemoet

Alles volgens de Covid-19 regelgeving

Een onvergetelijke vakantie aanbieden, dat is onze missie. Achter de schermen zijn we bezig met alle voorbereidingen om je dezelfde ervaring te geven voor jouw vakantie na corona. Een nieuwe fase en nu nog vreemd moment in een onzekere periode, maar iets waar we ontzettend naar uit kijken. Maar ook iets waarvan we begrijpen dat het voor jou erg spannend kan zijn. We proberen dat dan ook zo goed mogelijk voor te bereiden en nemen daarin onze verantwoordelijkheid.

Wij vinden het belangrijk dat onze gasten te alle tijden gezond en veilig zijn. Hiervoor hebben we een speciaal Health & Safety team opgericht om ervoor te zorgen dat alle hygiëne en veiligheidsmaatregelen, in het speciaal met oog op Covid-19, op alle onderdelen van jouw reis worden geïmplementeerd. Samen met nationale en internationale autoriteiten, luchthavens, luchtvaartmaatschappijen, accommodaties en vervoerspartners gaan we zorgen dat jij voorbereid en met een veilig gevoel op vakantie kan.

Welke garanties kunnen we bieden?

Op een veilige manier reizen naar jouw ideale vakantieadres is nog nooit zo belangrijk geweest. Bij al onze vakanties kunnen we dit vanwege onze samenwerkingen verwezenlijken. 

Flexibel omruilen
Als je merkt dat je nog niet toe bent aan vakantie, of graag meer zekerheid wil door de vakantie alvast te verzetten, maak dan gebruik van de flexibele omruilgarantie. Vul het formulier op onze website in en wij nemen zo snel mogelijk contact op om het samen jouw reis om te boeken. Kijk bij voorkeur alvast op onze website waar je naar toe wilt omboeken (andere datum en/ of bestemming). Op het moment dat je omgeboekt bent, zijn de normale betalingsvoorwaarden weer van toepassing. Dat betekent dat je de restantbetaling dan pas weer twee weken voor de nieuwe vertrekdatum hoeft te voldoen.

Prijsgarantie
Mocht jouw vakantie door ons geannuleerd worden in verband met het coronavirus, zorgen wij er uiteraard voor dat je je geld niet kwijt bent. Recentelijk hebben wij de prijsgarantie geïntroduceerd. Je krijgt dan de exacte waarde als SGR corona-voucher tegoed voor een volgende vakantie met ons.We hopen je hiermee zekerheid en rust te bieden.

Repatriëringsgarantie
De veiligheid van onze gasten is onze hoogste prioriteit. Als je bij GOGO een vakantie boekt (reis+verblijf), word je automatisch gedekt door onze repatriëringsgarantie. Mocht het reisadvies tijdens jouw verblijf van positief naar negatief wijzigen, zorgen wij voor een veilige terugreis naar huis.

Op zoek naar een vakantie na corona?

Altijd veilig en vertrouwd op vakantie

We mogen snel weer vakantievieren op de chillste plekken. Languit aan het zwembad of het strand van de zon genieten, bruin worden op een relaxing cruise of lekker een drankje op het terras: het zal altijd ons doel blijven om jouw een onvergetelijke vakantie te bezorgen. 

Daarom kun je bij ons vakanties in alle soorten en maten boeken, van luxe all inclusive tot lekkere appartementen.

Niet alleen vakanties in 2020 zijn al te boeken. Je boekt ook jouw vakantie in 2021 al op onze website. We verwachten dat wekelijks meer aanbod voor 2021 online komt. Nog geen enkel idee naar welke bestemming jij wilt gaan? Check dan ons blog voor inspiratie!

Inspiratie

Inspiratie nodig voor jouw vakantie?

Vakanties 2020 & 2021

Deze zomer nog op vakantie? Of alvast voor volgend jaar kijken?